de bästa som kommer till Putte i parken 2010

Andreas Grega

När jag såg Grega i karlstad så tyckte jag att han sög. Men nu i efterhand så var han inte så kass ändå. Det var bara för att jag jämförde han med Winnerbäck. Hans låtar blir bättre ju mer man hör dem.

"Jag tror att det kan vara det fetaste jag hört på svenska någonsin. Fy fan,jag tror inte han ens själv fattar hur fet musik han skapat."

Det var Ken Rings smickrande omdöme efter att ha hört de första låtarna till det som skulle bli Andreas Gregas debutalbum producenten Astmas studio. Han var snart inte ensam om att höja Hässelbykillen Gregas talang till skyarna. Efter att han medverkat på Promoes "Kråksången" fick många upp ögonenför hans särpräglade röst, och när låten "Dom hade mycket att säga" dök upp på internet blev en snart upphov till en stor blogghype.

Under hösten har Andreas Grega turnerat som förband till Lars Winnerbäck, något som naturligtvis inneburit att ännu fler fått upp ögonen för honom.

Andreas Grega är dock ingen nykomling på den svenska musikscenen. Som sångare i bandet Kungers har han turnerat land och rike runt, och byggt upp ett rykte på festivalscenen som en sångare man inte glömmer i första taget.

Billie the vision & the dancers

Jag har bara hört en låt av BtV&tD, men ska bli as kul och se dem live och vad de har att komma med!

BtV&tD got together in Malmö, Sweden during the recordings of the first album in the spring of 2004. The singer Lars Lindquist had some songs for a solo project but one person wasn't enough, he thought. Over the months of recording he persuaded some of his friends and others to be a part of the project.



Melissa Horn

Melissa är en grym låtskrivade och sångerska! Blev kär i hennes musik för ett halvår sedan.

Melissa Horns genombrott är de senaste årens finaste framgångsaga. Sedan debuten "Långa nätter" har alltfler tagit 22-åringens visor till sina hjärtan.

Det skedde i det tysta. I princip helt utan medial exponering, strategier och skriverier växte 22-åriga Melissa Horns beundrarskara. Ryktet om hennes personliga vispop spreds från mun till mun, snart hade hon en rejäl skara anhängare som kunde identifierade sig med texterna på debuten "Långa nätter".

I höstas kom uppföljaren "Säg ingenting till mig", vars omedelbara succé var ett kvitto på hur pass etablerad Melissa Horn hunnit bli. Den blev etta på I-Tunes nedladdningslista redan dagen innan den släpptes till handeln (!)och den fysiska utgåvan gick direkt in på topplisans fjärdeplats.

Melissa Horn har sedan hon gjorde debut i strålkastarljuset kompletterat sitt intima och kärnfulla låtskrivande med en charm och karisma som konsertartist. Melissa Horns genombrott må ha varit av lågmäld karaktär, men förhållandet till lyssnarskaran brinner med en glöd ingen kan undgå.



Adept

I LÖÖÖÖÖV ADEPT!
Adept är ett svenskt post-hardcore band från Vagnhärad, Trosa som bildades 2004. I sommras spelade Adept som förband till Metallica efter att ha blivit framröstade genom MySpace.


Corroded

Ett bra rockband som har mycket att komma med!

Bandet släpper sin debutsingel "Time And Again" den 14 februari 2009 och den tar sig in på 24:e plats på den officiella singellistan. Låten spelas flitigt på radio och har vid ett flertal tilfällen toppat önskelistan på Bandit Rock. Låten handplockas också som musik till den officiella trailern för Robinson Karibien.


 

 

D-A-D

D-A-D började spela tillsammans i början av 1980-talet i Köpenhamn, Danmark, enligt de ursprungliga band namnet Disneyland After Dark. När gruppen gjort sitt internationella genombrott under 1989 var de tvungna att ändra bandets namn till D.A.D för att undvika en hotande rättegång från Walt Disney Company.

DAD släppte sin första EP 1985 och har nu varit tillsammans i tjugofem år, med endast en förändring i lineupen, Laust Sonne ersatte förre trummisen Peter Lundholm Jensen 1999.



Danko Jones

Sommar, sol, festiva, danko jones... Mumms

So, here we are: Below the Belt - the place where the best rock 'n' roll comes from.

Kanadensarna Danko Jones kommer ha en rykande färsk platta lagom till PIP med titeln "Below the belt". Med otroligt mycket fans i Sverige kommer Danko Jones visa oss varför dem har turnerat med Guns n' Roses och varit förband till The Rolling Stones. Danko Jones kommer garanterat rocka skiten ur hela kullen, deras explosiva liveshow etsar sig fast i minnet.


Europe

Ni vet vilka dom är. Alla tycker óm dom.

Som Sveriges största hårdrocksband genom tiderna behöver Europe knappast en närmare beskrivning, men en kortfattad historielektion skulle kunna lyda något i stil med att Joey Tempest som 15-åring träffade John Norum på Folkets park i Upplands-Väsby. De fann varandra musikaliskt med en gång och det dröjde inte länge förrän de värvat John Leven och Mic Michaeli till sitt nystartade band Force. Force bytte namn till Europe och 1982 vann de Rock-SM. 1983 kom den självbetitlade debuten och 1986 tog de världen med storm med dundersuccén "The Final Countdown". Det senaste albumet, Last Look Of Eden, gick direkt upp på den svenska försäljningslistans första plats och DN beskrev plattan som "oemotståndlig classic rock". 

Hoffmaestro & Chraa

Hoffmaestro tycker jag om, skön raggie liknande stil som får alla att gunga!

Just for party...Putte goes party med Hoffmaestro för 3:e året i rad.
2010 kommer dom att poppa sönder HELA Rävåskullen.
ALLA ska dansa och ALLA ska sjunga

Hoffe hoffe hoff....fan vad vi är glada att ni kommer tillbaks.

WE LÖVE YOU BIG TIME.

Maskinen

Vad festar man till om inte Maskinen? Så jäkla skön musik alltså. Min favorit är helt klart "Bränner"!

Hyllade och omdiskuterade Maskinen släpper äntligen en ny singel och sitt efterlängtade album.
Första singeln "Alla som inte dansar" släpptes redan 2007 och blev snabbt en jättehit. Låten nådde även långt utanför sveriges gränser, lyckades bland annat sälja guld i danmark och har spelats och hyllats av världens största djs och spridits på otaliga musikbloggar världen över. Även med de följande singlarna "Segertåget" och "Pengar", - sin typiska rap och tunga brandbombsbeats har Maskinen redan tagit en plats som en kraft att räkna med på musikscenen.
Nu, efter en lång vår och sommar med turnerande och giggande i bla. New York, Brasilien och hela Norden, samt en inspirationsresa till Brasilien är Maskinen nu redo att visa att Maskinen alltjämt är välsmord och vältrimmad.
Fjärdesingeln med den självklara titeln "Dansa med Vapen" släpps första oktober och är producerad av Johan Hugo från Radioclit som även är aktuell med det framgångsrika projektet "The Very Best". Singeln gästas av Marina, tidigare medlem i Bonde Do Rolê från Brasilien.

Takida

En bra balad, curly sue. Sen försöker dom med samma stuk igen bara för att det blev en hit just då. Vad var det den hette? Hmm.. handlake village var det ja. Dock fungerade deras försök inte. Fortsätt med det ni började med och sluta upp med balader. It only woked one time..!

Bandet kommer från en ort som missar Sveriges geografiska mittpunkt med några mil. Men när det kommer till att pricka rätt i den svenska rockpublikens hjärtan har dom träffat mitt i bulls eye. Efter megasuccén med singeln "Curly Sue" under år 2008 har Ånge-gruppen Takida nu ett nytt album redo.

"Plattan har en mörkare känsla än de tidigare, den är poppig men med en väldigt tung grund," summerar sångaren Robert Pettersson ett album med 13 spår i produktion av Jakob Hellner och Tom van Heesch - nya som ljudmakare åt Medelpads tyngsta rockexport genom tiderna.

"The Darker Instinct" följer upp "Bury The Lies", som på ett drastiskt sätt förvandlade Takida från Norrlands älskade angelägenhet till ett av landets ledande rockband.



Teddybears

Ska bli så jävla awesome och se gos björnarna live! Deras musik är as knasig och skön!

Avslutningen Dalenscenen 2008 på PIP var magisk.
Teddybears rockade sönder hela dalen. Publiken var galen
och kärleken flög genom hela Rävåskullen.

PIP maddefakker vad det var bra.

Med megafull produktion är dom tillbaks och i sommar kommer dom erövra oss igen.
Med nytt material och härliga beats så ser dom till så att hela kullen
kommer i gungning. Bäva månnde djävulen i underjorden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0